Rolstoel vastzetsystemen

Rolstoel vastzetsystemen

Er zijn diverse methoden om uw rolstoel, al dan niet met passagier, vast te zetten (of te fixeren). Door ons wordt het 4-puntsysteem het meest toegepast; hierbij wordt de rolstoel op 4 punten vastgezet en de rolstoelpassagier beveiligd middels een gordelsysteem wat hieraan wordt vastgemaakt. Belangrijkste uitgangspunt is natuurlijk dat de rolstoel waarin een passagier vervoerd wordt ook daadwerkelijk geschikt is voor rolstoelvervoer.

Voor commerciële toepassingen is door de markt een convenant opgesteld waaraan de diverse deelnemers zich moeten houden. Deze convenant is vastgelegd in de Code VVR en heeft als belangrijkste doel de veiligheid van de rolstoelpassagier te waarborgen. Hoewel niet verplicht kan deze Code natuurlijk ook goed toegepast worden bij niet-commercieel of privégebruik.

Om een rolstoel met inzittende in een rolstoelbus te kunnen plaatsen, dient er voldoende vrije ruimte te zijn onder de voetplaten en dient de rolstoel bij het inrijden van de bus niet te kantelen.

Tevens moet een rolstoel worden geselecteerd waarvan de fabrikant aangeeft dat deze veilig vervoerbaar is. Op zo’n rolstoel zijn de aangrijpingspunten voor het vastzetsysteem duidelijk gemarkeerd.

Wilt u meer informatie over de Code VVR of over vastzetsystemen, neemt u dan contact op met ons en wij informeren u graag verder.

Voor elke situatie een geschikt rolstoelvoertuig