Rolstoelbus maatwerk

Rolstoelbus maatwerk

Meerijden

Als u een lichamelijke beperking hebt of gehandicapt bent kan zelf autorijden moeilijker en soms zelfs onmogelijk worden. Meerijden is dan de oplossing; dit kan op diverse manieren. Ons specialisme is het aanpassen van voertuigen voor het vervoeren van één of meerdere rolstoelpassagiers. Het belangrijkste wat daarbij wordt nagestreefd is het zo optimaal mogelijk invullen van de wensen van de klant. Maatwerk pur sang.

Zelf rijden

Ook kan het mogelijk zijn om nog zelf achter het stuur plaats te nemen. Hiervoor is een legio aan aanpassingsmogelijkheden beschikbaar variërend van kleine pedaalaanpassingen tot volledig geïntegreerde systemen.
Omdat onze expertise vooral ligt op het vlak van het onderliggende voertuig en meerij-aanpassingen hebben we voor gecompliceerdere zelfrij-aanpassingen goede samenwerkingsverbanden met collega-bedrijven in de markt. Hierdoor kunnen we bijna iedere vraag invullen.
De keuze die bij zelf rijden allereerst gemaakt moet worden is of er een transfer gemaakt wordt vanuit de rolstoel naar de bestuurderszitplaats of dat u in de rolstoel achter het stuur plaatsneemt. Vervolgens wordt de complete inrichting hierop aangepast. Ook hier geldt weer: maatwerk pur sang.

CBR

Wanneer u zelf wilt rijden, maar te maken heeft met een functiebeperking dan bent u verplicht hierover contact op te nemen met het CBR te Rijswijk. Zij zullen samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn om te kunnen blijven autorijden. Meestal krijgt u een nieuw rijbewijs waarop zogenaamde restrictiecodes worden vermeld. Deze verwijzen naar de aanpassingen waarover uw auto dient te beschikken en zijn voor ons de leidraad waarmee we gaan werken.

wij-begeleiden-u-graag

Voor elke situatie een geschikt rolstoelvoertuig