Rolstoelbus aanpassingen

Rolstoelbus aanpassingen

Wanneer u, uw partner of één van uw gezinsleden rolstoel gebonden is vergt dit aanpassingen in uw mobiliteit; hierbij wordt vaak aan het inrichten van een bus gedacht omdat dit de ruimste mogelijkheden biedt. Belangrijk hierbij is het zo optimaal mogelijk invullen van uw wensen als klant.

Dubbel cabine met fictief tussenschot
Ons specialisme is het aanpassen van bedrijfsvoertuigen voor het vervoeren van één of meerdere rolstoelpassagiers. Een speciale uitvoering hierbij is de ‘dubbele cabine met fictief tussenschot’. Door de overheid wordt het, binnen de gehandicaptenregeling, toegelaten de tussenwand, die bij een reguliere bedrijfswagen met dubbele cabine verplicht is, te verwijderen om de rolstoelpassagier in staat te stellen om zelf in de passagiersruimte van de rolstoelbus plaats te nemen. Op deze manier kan er een eenvoudig toegankelijke en ruime passagiersplek gerealiseerd worden.

Standaardinrichting
Bij onze standaardinrichting gaan we de laadruimte van het voertuig isoleren en bekleden, waardoor een ruimte ontstaat die, zowel qua warmte als qua geluid, comfortabel wordt. Ook stofferen we de voertuigstijlen tegen koudebruggen en brengen we extra LED-verlichting aan. We monteren een goedgekeurde aluminium vloer/ rails waarin we naar wens diverse typen stoelen kunnen plaatsen. Achterin de laadruimte wordt een rolstoellift of oprijplateau geplaatst waarmee het voor de rolstoelpassagier en zijn/ haar begeleider makkelijk wordt gemaakt om in het voertuig plaats te nemen.
Specifiek voor de veiligheid van de rolstoelpassagier wordt er een vastzetsysteem gemonteerd welke voldoet aan de strenge M1-eisen. Meestal is dit een 4-punts retractorsysteem, maar dit kan ook uitgevoerd worden met een automatische vergrendeling of aangepaste gordelsystemen.

Opties
Naast onze standaardinrichting zijn uw individuele eisen en wensen voor de rolstoelbus uiteraard ook mogelijk:

  • Aanvullende inrichting laadruimte: verzorgingsbedden, materiaalbakken, extra vastzetmogelijkheden voor hulpmiddelen
  • Montage zij- of achterruiten
  • Elektronica zoals montage van een standkachel, extra 12V-punten of  speakers in de passagiersruimte
  • Luxe stoelen eenvoudig uitneembaar, verstelbaar of met armleggers
  • Etc.

 

Waarom Derks?
Onze grootste kracht zit in het feit dat wij, naast onze uitgebreide kennis van materialen, mogelijkheden èn wetgeving, altijd zo’n 150 jong gebruikte en nieuwe  bedrijfswagens in voorraad hebben welke wij direct naar uw wensen kunnen aanpassen. Daarnaast hebben wij voor de aanpassing van bedrijfsbussen een aantal standaard pakketten samengesteld van waaruit u zou kunnen werken. Deze pakketten bieden richting WMO of andere instanties vaak al een goede leidraad.

Wilt u meer informatie over onze aanpassingen, neemt u dan contact op met ons en wij informeren u graag verder.

Altijd mobiel. Daarom Derks

 

 

 

Voor elke situatie een geschikt rolstoelvoertuig