Wat is voor jou de beste rolstoelbus?

Een bus of auto geschikt maken voor rolstoelvervoer is een vak apart. Een vak dat we bij Derks Rolstoelvoertuigen tot in detail beheersen. Onze eigen Derks-inrichting heeft inmiddels een goede naam en steeds meer klanten vragen ernaar. Ze hebben bij andere gebruikers gezien hoe veilig, flexibel en comfortabel de inrichting is. Ze hebben ook gehoord dat Derks zo’n duidelijk advies geeft over welke bus, inrichting en materialen nou het beste bij je persoonlijke situatie passen. En dat ze een aanvraag voor financiële ondersteuning zo vakkundig onderbouwen.

Ruud Derks: “Het is mooi om dat van klanten terug te krijgen, want het is precies wat we willen bereiken: echt maatwerk en vakwerk. Iemand met een spierziekte heeft onderweg hele andere behoeftes dan iemand met bijvoorbeeld een dwarslaesie. Dan kan liggen in plaats van zitten echt veel prettiger zijn. Soms is het ook nodig en fijn om je onderweg op te frissen. Dan is een wastafel handig.”

“Waar we in al onze rolstoelbussen in ieder geval voor zorgen, is veiligheid en comfort. We maken én keuren alles volgens de laatste veiligheidsnormen. We isoleren de bus door alle metalen delen die kou overbrengen goed te stofferen en als extra warmte nodig is, plaatsen we een veilige standkachel. We denken ook mee over de beste manier van toegang tot de bus. Een lift is bijvoorbeeld handig als de rolstoel met de hand geduwd moet worden. Een elektrische rolstoel rijdt gemakkelijker een oprijplateau op.”

“Zo heeft iedere klant ontzettend veel keuzes te maken. Keuzes waar natuurlijk een prijskaartje aan hangt. Het scheelt nogal of een klant een deel of alles vergoed krijgt, of zelf de aanschaf en aanpassingen moet betalen. Ook daarin denken we mee. We weten en wijzen graag de beste weg. Van A tot Z en alle stappen daar tussenin. Zo levert Derks Speciaalbouw aan iedere klant de beste rolstoelbus.”

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel ons op 0413 24 10 40 of kijk eens naar de aanpassingspakketten om een idee te krijgen van de keuzes en de kosten.

Rolstoelaanpassingspakketten

Voor elke situatie een geschikt rolstoelvoertuig